Auto tunen | RolTechTuning

Auto Tunen? Goed plan! De meeste auto’s zijn voorzien van een motorcomputer, ook wel Electronic Controle Unit (ECU) genoemd. Deze ECU is het brein van de motor en berekent verschillende parameters om de motor aan te sturen en goed te laten draaien. De ECU is vanuit de fabriek voorgeprogrammeerd met standaard software. Het tunen van een voertuig zorgt voor meer power en minder brandstofverbruik. Na een tuning heeft de motor gemiddeld 25% meer vermogen en heeft de motor minder brandstof nodig waardoor je zuiniger en duurzamer kan rijden. Zo leidt auto tunen natuurlijk tot meer rijplezier!

  • Gemiddeld 30 tot 50 extra PK*
  • Gemiddeld 70 tot 100 koppelwinst*
  • Gemiddeld 15 % brandstofbesparing

Auto Tunen | Personenauto ChipTuning

De meeste auto’s zijn voorzien van een motorcomputer, ook wel Electronic Controle Unit (ECU) genoemd. Deze ECU is het brein van de moter en berekend verschillende parameters om de motor aan te sturen en goed te laten draaien. De ECU is vanuit de fabriek voorgeprogrammeerd met standaard software. Het tunen van een voertuig zorgt voor meer power en minder brandstofverbruik.

AutoWeek schreef onlangs een goed artikel over chiptuning van auto. Lees het hier en raak overtuigd van de voordelen!

Na een tuning heeft de motor gemiddeld 25% meer vermogen en heeft de motor minder brandstof nodig waardoor je zuiniger en duurzamer kan rijden. Deze combinatie leidt natuurlijk tot meer rijplezier! Aanvraag voor mijn auto tunen!

Voorbeeld: Een Volvo V40 D2 is met dezelfde motor geleverd als de V40 D3 en bijna identiek aan de V40 D4. Het enige waar deze auto’s zich in onderscheiden is de motorsoftware en dus het vermogen/koppel. Hierdoor kan Roltech Tuning na een software optimalisatie (tuning) het vermogen en het koppel van de D2 en de D3 de D4 laten evenaren.

Uw Volvo V40 D2 of D3 komen hierdoor op een veilige 190 (!) PK geoptimaliseerd binnen de fabrieksnormen.

  • Standaard Volvo V40 D2 | 120 PK  280 NM | RolTech Tuning D2 – 190 PK  380 NM
  • Standaard Volvo V40 D3 | 150 PK  320 NM | RolTech Tuning D3 -190 PK  380 NM
  • Standaard Volvo V40 D4 | 190 PK  400 NM | RolTech Tuning D4 – 240 PK  480 NM

Deze mensen ervaren Méér power & minder brandstof dankzij RoltechTuning!

Auto Tunen | Bedrijfswagen Chiptuning

Bedrijfswagen worden vaak uitgevoerd met een standaard personenauto-motor terwijl ze zwaarder zijn en een veel groter frontaal oppervlakte hebben wat een nadeel is tegen de wind. Door uw bedrijfswagen te tunen wordt de motorsoftware geoptimaliseerd, krijgt u een fijner rijdende auto terug met meer power en een lager brandstofverbruik.

Hoe fijn is het als uw bedrijfswagen reageert op het gas wat u geeft? Door tuning van uw bedrijfswagen krijgt u meer koppel (trekkracht) en reageert uw voertuig veel beter op het gas respons. Wanneer u wilt inhalen of met een kar achter uw voertuig rijdt hoeft u niet 2x terug te schakelen maar door het verhoogde koppel trekt de bedrijfswagen veel beter door op het moment dat u dat wil. Aanvraag voor mijn bedrijfswagen

Voorbeeld: Een bekend voorbeeld is het Tunen van een Volkswagen Transporter. De Transporters zijn geleverd in verschillende vermogens. Bijvoorbeeld de nieuwe Transporter is geleverd in 120, 140 en 160PK. Wij kunnen al deze types softwarematig optimaliseren naar een veilige 180+ PK, binnen de fabrieksmarges! Dit geldt voor alle bedrijfswagens.

Deze mensen ervaren Méér power & minder brandstof dankzij RoltechTuning!

Campers tunen | ChipTuning

Tuning van uw camper geeft u net die extra comfort die u op vakantie nodig hebt!

Een camper is zwaar en met alle vakantiespullen nog zwaarder. Hoe fijn is het als je dan meer vermogen hebt zodat je lekker kan doorrijden op de snelweg of door de bergen. Door de tuning wordt de camper ook zuiniger waardoor je ook nog eens geld over houdt voor een paar extra drankjes op het terras. Aanvraag voor mijn camper

Deze mensen ervaren Méér power & minder brandstof dankzij RoltechTuning!

DEF/Ad Blue of DPF/Roetfiler uitschrijven of verwijderen​

De meeste auto’s worden tegenwoordig geïnjecteerd met een Dieselemissievloeistof, ook wel AdBlue genoemd. Als het werkt is het een mooie manier om aan de juiste emissies te komen. Helaas gaat dit toch nog vaak gepaard met problemen en storingen. Zodra er een Ad Blue storing optreedt in de motorcomputer, loopt de motor van de auto in een soort noodloop regeling en neemt het motorvermogen aanzienlijk af. De reparatiekosten van het Ad Blue systeem zijn vaak duur. Vaak is het goedkoper om het systeem uit te schrijven! Het is zelfs mogelijk om het hele systeem los te koppelen of te verwijderen.

RoltechTuning biedt de mogelijkheid om de AdBlue te verwijderen van de auto ongeacht welk gedeelte er kapot is. Wij kunnen de originele software zo aanpassen dat je ten alle tijde over je motorvermogen beschikt zonder het verbruik van AdBlue of noodloop.

Hetzelfde geldt voor DPF/ Roetfilter. Ook hiervan is de werking in theorie bijna perfect maar in praktijk brengt dit toch vaak problemen en storingen met zich mee. Roetfilters vervuilen, zorgen voor een restrictie in de uitlaat, houden motorvermogen tegen, geven regelmatig storingen en bevatten dure onderdelen. RoltechTuning kan het roetfilter van jouw auto uit de software schrijven. Het uitschrijven van het roetfilter uit de software geeft geen problemen en geen extra risico’s. Bij deze aanpassing moet het roetfilter fysiek verwijderd worden door bijvoorbeeld een dummy of een simpele recht buis. Eventuele druksensoren kunnen in vele gevallen ook losgekoppeld worden. Het bijkomende voordeel van het verwijderen van het roetfilter is de brandstofbesparing. Dit levert een besparing op van gemiddeld 15%! Wij kunnen het roetfilter verwijderen van veel type tractoren. Contact ons voor meer informatie. RoltechTuning kan Adblue en/of roetfilter verwijderen bij 95% van de auto’s.

EGR (uitlaatgas recirculatie) uitschijven of verwijderen van uw auto

EGR staat voor Exhaust Gas Recircilation, ook wel de uitlaat gas recirculatie. Dit systeem laat oude uitlaatgassen weer opnieuw de motor in gaan. Het grote nadeel van dit systeem is dan ook dat het vervuilt en hierdoor storingen in het systeem ontstaan. RoltechTuning kan de EGR uitschrijven of verwijderen waardoor je deze problemen en storingen niet meer hebt.

Door middel van onze software kunnen we de EGR klep volledig deactiveren. Hierna kan je de EGR-klep volledig demonteren en afdoppen. Tevens is het mogelijk om de EG- koeler los te koppelen van de motor.

Eco tuning - Brandstofbesparing

Naast vermogen brengt auto tunen nog een voordeel met zich mee: brandstofbesparing! Doordat het vermogen wordt aangepast in de software bij de juiste toerentallen in het werkbereik van de auto gaat de motor efficiënter om met dezelfde hoeveelheid brandstof. Er komt zelfs meer energie vrij, dit betekent dat je minder brandstof nodig hebt om dezelfde prestaties te bereiken!

Deze besparing is aanzienlijk! De brandstof besparing is gemiddeld zo’n 15 tot 20%!

RoltechTuning is in staat het start/stop systeem, de startblokkering, de speedlimiter, de Lambda Sondes (NOX) en de DTC-foutcodes van jouw voertuig uit te schrijven. 

RoltechTuning | Ook interessant

248

Getunede auto's

vanaf 2013 met méér power en minder brandstof 

13

Agrarische voertuigen

met succes getuned in 2021!

457

mensen

gingen je voor bij RoltechTuning in de Noordoostpolder!